Få hjælp til misbrug hos et behandlingscenter

Få hjælp til misbrug hos et behandlingscenter

Misbrug af alkohol, hash, kokain eller andre stoffer rammer hvert mange danske familier. En enkelt misbruger i en familie kan have store negative konsekvenser for hele familien.

Få professionel hjælp til misbrug

Det gælder om at få professionel hjælp så snart misbruget opdages. Et misbrug vil næsten altid udvikle sig progressivt i en negativ retning og gøre det ofte sværere og sværere med årene at komme ud af misbruget igen. Et misbrug kan på mange måder kaldes en familiesygdom, da det altid vil gå ud over hele familien. F.eks. kan familier med børn opleve at:

  • Børnene får meget lidt eller ingen opmærksomhed, fordi alle er optaget af at håndtere alkoholproblemet.

 

  • Børn oplever mange svigt, da alkoholproblemet styrer familien. Børn glemmes eller deres behov tilsidesættes.

 

  • Der er til tider fysisk vold og trusler om vold. Der kan være psykisk vold (f.eks. gentagende verbale krænkelser, systematisk fornedring, vedvarende overdrevet kontrol af adfærd, gentagende ydmygelser).

 

  • Tilstanden i familien ændrer sig hele tiden, afhængigt af om den drikkende er fuld eller ædru. Begge tilstande og skiftene mellem de to tilstande er belastende.

 

  • Familiens almindelige rutiner omkring f.eks. madlavning, vask, skolehentning, sengetider, afholdelse af højtider bliver i perioder ikke overholdt
  • Familiemedlemmer vil ikke se problemerne omkring alkohol i øjnene.  Der tales derfor ikke om problemerne, hverken indadtil med søskende og forældrene imellem, eller udadtil med andre familiemedlemmer, venner eller andre voksne.

 

  • Der er andre psykiske problemer ud over alkoholproblemer. Forældrene er f.eks. deprimerede.
  • Børnene overtager det ansvar i familien, som den/de drikkende forældre er holdt op med at tage.

 

  • Familiesituationen er meget krævende og derfor bliver familiemedlemmerne stressede, frustrerede og/eller opgivende og passive.

 

Et professionelt behandlingscenter

Hos A Behandlingscenter møder du altid professionelle misbrugs- og alkoholbehandlere. Alle behandlere og misbrugskonsulenter er selv tidligere misbrugere med egen personlig erfaring indenfor misbrug på egen krop. De har også alle gennem behandling fundet vejen til et liv uden misbrug som ædru og clean. Netop derfor bliver alle mødt med en stor forståelse, empati og i øjenhøjde.

 

Behandlingscenter med trygge rammer

Hos A behandlingscenter finder du nogle trygge rammer der danner grundlag for en dybdegående og effektiv behandling. Der bliver gjort brug af de mest anerkendte behandlingsmetoder og gennem gruppeterapi, kognitiv adfærdsterapi, foredrag, undervisning, personlige opgaver, får man de bedste muligheder for et liv uden misbrug. Gennem behandlingen vil der også være mulighed for familiesamtaler og behandling til de pårørende.

Behandlingscenter med muligheder

Hos A Behandlingscenter er det muligt at komme i døgnbehandling i Jylland og de hjælper gerne med kørsel til behandlingsstedet. Man kan også komme i ambulant behandling som foregår på Sjælland og her vil det være muligt at kunne passe sit arbejde og fortsat bo hjemme ved familien. Der er fordele ved begge behandlinger og du kan altid ringe og aftale en helt gratis forsamtale hvor du kan få hjælp til hvilken behandling der vil være den bedste for dig eller en du har nær.

Share