Hvad er symptomerne og behandlingen af ​​en diskusprolaps?

Hvad er symptomerne og behandlingen af ​​en diskusprolaps?

En diskusprolaps, en svulmende, udstående eller sprunget diskus – alle disse ord beskriver den samme helbredstilstand. Som følge af langvarig dårlig kropsholdning eller skade kan diskens struktur blive forstyrret, når dens bløde kerne begynder at løbe ud af beskyttelsesringen. Resultatet er tryk på den tilstødende nerve, som giver ubehagelige smerter og i værre tilfælde følelsesløshed eller følelsesløshed i benene.

 

  1. HVAD ER DISKUSPROLAPS?

 

Deformation eller overdreven forskydning af den intervertebrale disk til en position, hvor den forårsager det førnævnte pres på nerverne eller rygmarven resulterer i en diskusprolaps.

 

Disse mellemhvirvelskiver har til opgave at absorbere kropsstød, forbinde ryghvirvlerne og jævnt fordele trykbelastningen. Forkert holdning eller skade kan forstyrre den skrøbelige balance i rygsøjlen.

 

Disken kan begynde at deformeres i det øjeblik, den belastes ujævnt, hvilket resulterer i, at den bløde kerne af disken (Nucleus pulposus) skubbes mod rygmarven eller ud af det intervertebrale rum og efterfølgende tryk på nerveenderne/rygmarven ( intervertebral diskfremspring), når der opstår ubehagelige problemer.

 

  1. HVAD PRÆCIS FORÅRSAGER EN DISCPROP?

 

Som vi nævnte ovenfor, kan langvarig dårlig kropsholdning eller endda en engangs overanstrengelse eller skade beskadige den intervertebrale disk. Selve disken degenererer dog også naturligt med stigende alder, når den mister sin tæthed, volumen og elasticitet. Efterfølgende bliver den mere skrøbelig og mere udsat for skader.

 

korrekt kropsholdning

 

Faktorer, der mest påvirker dannelsen af ​​brok, er: overvægt, stillesiddende livsstil, ældre alder eller forkert holdning, især ved løft af tunge genstande. Det er interessant, at rygning også bidrager til dannelsen af ​​et brok, fordi det forhindrer tilstrækkelig iltning af kroppen og forstyrrer de vaskulære strukturer omkring skiverne.

 

  1. HVAD ER DE GENERELLE SYMPTOMER PÅ EN DISCPROP?

I den menneskelige rygsøjle udgør diske cirka 20% af den samlede højde af rygsøjlen, og vi har op til 23 af dem.

 

En diskusprolaps kan være ledsaget af en række symptomer, og hvor udtalte de er, afhænger af placeringen og sværhedsgraden af ​​skaden på den intervertebral disk.

 

I nogle tilfælde med brok, hvis den udragende disk ikke presser direkte på den tilstødende nerve – føler en person ingen smerte eller vanskeligheder. Men selv det er ikke godt, for i dette tilfælde negligeres behandlingen ofte, og det givne problem kan let forværres. Generelt er brok først ledsaget af smerter i lændehvirvelsøjlen, og over tid, på grund af manglende behandling af det givne problem, bevæger det sig mod underekstremiteterne, når det i sidste ende endda kan føre til følelsesløshed i lemmet.

 

Hvis disken er beskadiget i nakkeområdet, kan smerten eller prikken udstråle til hænder, skulder eller fingre. Udover smerter kan muskelspasmer eller svaghed i det givne område også være et almindeligt symptom.

 

I ekstreme tilfælde kan et problem med tømning også være et symptom. I dette tilfælde er det et alvorligt symptom, når du skal søge lægehjælp så hurtigt som muligt!

 

  1. HVAD ER DE NUVÆRENDE BEHANDLINGSMULIGHEDER FOR EN DISCPROP?

 

Hos langt de fleste patienter vil tilstanden langsomt begynde at blive bedre på en naturlig måde, og det kan tage flere uger til 3/4 måneder efter fuld bedring.

 

Efter den indledende undersøgelse hos lægen følger en neurologisk undersøgelse og en undersøgelse af rygsøjlens tilstand ved hjælp af magnetisk resonans, på grundlag af hvilken speciallægen vil bestemme den passende behandling. Generelt løses diskusprolaps ikke kirurgisk i starten, men ved hjælp af genoptræning i form af øvelser og tilstrækkelig hvile.

Share