Hvorfor have et whiteboard på arbejdspladsen? 4 gode grunde

Hvorfor have et whiteboard på arbejdspladsen? 4 gode grunde

Selvom vi i stor udstrækning tilbringer en stor del af vores arbejdsdage foran en skærm, så er det ikke desto mindre altafgørende at alle på kontoret regelmæssigt slår hovederne sammen i samlet flok. Og en af de (måske overraskende) bedste måder at gøre dette på er ved at tage et whiteboard i brug. Et whiteboard kan nemlig noget, som hverken e-mails, Zoom gruppeopkald eller intranet beskeder kan. Læs videre her, og find ud af hvorfor et whiteboard er en absolut nødvendighed på arbejdspladsen.

1. Styrker moralen på kontoret

Ved at have et whiteboard på kontoret med plads til uformelle beskeder eller små humoristiske tegninger, så vil man på ganske enkelt vis være med til at styrke sammenholdet på arbejdspladsen. Det er nemlig alle de små skæve og personlige ting i hverdagen, der gør at man lærer hinanden langt bedre at kende. Og dette vil i ni ud af ti tilfælde betyde en langt bedre stemning på kontoret, hvor man har tid til at stoppe op og grine lidt. Og hvad kunne være bedre en at trække på smilebåndet, mens man bevæger sig fra den ene ende af arbejdspladsen til den anden? Alene dette er jo faktisk nok til at investere i et whiteboard til kontoret. Læs mere om whiteboard, og find måske den helt perfekte model på samme tid.

2. En god platform til fælles diskussioner

Som moderne arbejdsplads er man selvfølgelig altid interesseret i at skabe god indbyrdes kommunikation mellem de ansatte og ledelsen. Hvorfor ikke bruge et fælles whiteboard til at tage centrale temaer og problematikker op til debat? Det vil nemlig være en klokkeklar fordel at have en specifik problemstilling stående på whiteboardet i mere end blot en dag. Dette vil nemlig give de ansatte mulighed for at fundere lidt over mulige spørgsmål, tilføjelser og i sidste ende løsninger.

3. Et whiteboard kan resultere i større produktivitet

Når dette så er sagt, så bør enhver diskussion selvfølgelig have en vis form for struktur for at kunne være effektiv. Og her vil et whiteboard igen være en helt perfekt løsning. Man kunne jo f.eks. begynde en fælles diskussion ved at nedfælde nogle centrale nøglepunkter på whiteboardet, og derefter lade diskussionen udvikle sig derfra. På denne måde er i nemlig 100% sikre på, at i ikke kommer til at overse et muligvis kritisk punkt.

4. Brug jeres whiteboard som opgaveliste

Sidst men ikke mindst, så vil et whiteboard være en oplagt mulighed for at opstille alle de arbejdspladsens arbejdsopgaver som en overskuelig opgaveliste – selvfølgelig med de mest presserende opgaver øverst på listen. Dette vil nemlig være med til at organisere arbejdsgangen på arbejdspladsen på særdeles effektiv vis, og kan i sidste ende være med til at opgaverne løses langt hurtigere og bedre. I kunne f.eks. også prøve at tilføje vigtige deadlines på jeres whiteboard, så i på denne måde kan være langt mere sikre på at de forskellige deadlines overholdes. Et smart tip kunne desuden også være at tage farvede whiteboard tusser i brug, så i herved kan farvekoordinere de forskellige opgaver alt efter deres vigtighed – f.eks. rød som haster, gul som kræver handling og grøn som normal.

Share