Finansiel leasing: Fordele og ulemper du skal overveje

Finansiel leasing: Fordele og ulemper du skal overveje

Der er mange gode grunde til at lease en bil, men før du gør det, skal du overveje, hvilken leasingform, der passer bedst til dig. Finansiel leasing er kun en af flere muligheder, når det kommer til leasing, men du kan læse om både fordele og ulemper her.

Masser af fordele ved finansiel leasing

Hvis du aldrig har hørt om finansiel leasing før, så kan det kort forklares som, at det minder meget om at købe din bil på afbetaling. Men i stedet for at tage et dyrt lån for at kunne køre i din drømmebil, betaler du i stedet en månedlig ydelse, hvilket gør, at du har ret til at køre i bilen. Når aftalen om finansiel leasing er slut, hæfter du selv for bilens restværdi. Det vil sige, at du enten selv skal købe bilen, eller også skal du selv sørge for at sælge den videre. Det kan altså blive din egen bil, efter du har haft den med finansiel leasing. Restværdien aftales på forhånd, så du ved præcis, hvad bilen kommer til at koste dig, når din aftale er slut.

Flere andre former for leasing kræver, at du på forhånd ved, hvor meget du kommer til at køre hvert år. Ellers kan det blive rigtig dyrt til sidst. Men finansiel leasing giver dig meget mere frihed, da du ikke har et fastsat antal kilometer, du kan køre. Du har frihed til selv at bestemme, hvor meget du kører hvert år, uden dyre overraskelser i den anden ende.

Ulemper ved finansiel leasing afhænger af flere ting

Selvom der er mange fordele ved finansiel leasing, så er der også ulemper. Men det afhænger af, hvordan du ser på det. Vil du gerne vide alt på forhånd om, hvordan din økonomi ser ud, så kan der komme større udgifter undervejs i din leasingaftale i forbindelse med serviceeftersyn og andre reparationer. Det er der ikke, hvis du vælger operationel leasing, da din månedlige ydelse også dækker service og værkstedsbesøg.

Hvis du planlægger ikke at skulle beholde bilen, når din aftale om finansiel leasing udløber, så kan det også være en ulempe for dig med den løsning, da du jo selv skal sørge for, at bilen bliver solgt. Du kan derfor risikere, at du står med bilen på hånden i længere tid, end det er hensigtsmæssigt.

Agilease kan hjælpe dig med finansiel leasing

Tiltaler friheden ved finansiel leasing dig, og vil du gerne finde din drømmebil, så kan Agilease hjælpe dig. På deres hjemmeside agilease.dk kan du se udvalget af let brugte premiumbiler, der alle kan leases med en aftale om finansiel leasing, og der er biler fra mærker som for eksempel Alfa Romeo, Maserati, Porsche, BMW og mange flere, og Agilease hjælper også gerne med at få en specifik model hjem. Du kan lige her læse meget mere om, hvad finansiel leasing indebærer, så du kan blive endnu klogere på løsningen, samt finde ud af om det virkelig er noget for dig.

Share