Hvad er et galleri og her finder du dem

Hvad er et galleri og her finder du dem

En så bred overskrift kræver nok en lidt nærmere forklaring. Et galleri kan nemlig være rigtigt mange ting, men i denne kontekst vil der hovedsageligt fokuseres på kunstgallerier.

Hvad er et galleri?

Et galleri er først og fremmest en kommerciel platform, hvor man som kunstner, grafisk designer, modedesigner eller butik har mulighed for at vise ens værker eller produkter frem for den bredere offentlighed. Dette vil typisk være i forbindelse med en udstilling af den ene eller anden slags. Hvis man f.eks. er professionel billedkunstner, så vil man typisk indgå et samarbejde med galleristen hvorefter man vil sælge ens værker gennem galleristen – og i forbindelse med eventuelle salg vil overskuddet deles i porten.

Hvor kan jeg finde et galleri?

Svaret på dette spørgsmål er overraskende simpelt. Du kan nemlig finde et galleri i stort set alle landets større byer – og i mange tilfælde også i de mindre. Så uanset om du er bosat i København, Aarhus, Odense eller Ebeltoft, så vil du uden problemer kunne finde mindst ét galleri. Når dette så er sagt, så er der naturligvis størst koncentration af gallerier i de byer der har et kunstakademi tilknyttet – altså med andre ord København, Odense og Aarhus.

Et godt sted for kunstsamlere

At samle kunst er i dag ikke længere blot for mangemillionærerne. Os almindelige dødelige kan nemlig sagtens være med, når det kommer til at starte en kunstsamling. Der findes nemlig rigtigt mange forskellige gallerier, der passer til mindst lige så mange pengepunge. Man kunne nemlig f.eks. starte forsigtigt ved at kontakte gallerier, der specifikt specialiserer sig i originale kunsttryk; og tro det eller ej, dem findes det faktisk temmelig mange af herhjemme, og faktisk vil du ofte kunne finde fuldstændigt acceptabel kunst til under tusind kroner. Men hvis du på trods af dette stadigvæk helst kunne tænke dig et originalt maleri, så findes der faktisk endnu en metode til at gøre dette for forholdsvist rimelige beløb.

God kunst på nettet

Hvis du er interesseret i at købe dit første originale kunstværk, så ville det nemlig være en rigtig god idé at begynde på nettet. Der findes nemlig i dag mange online kunstgallerier, der har gjort det langt mere overkommeligt at erhverve sig noget flot original kunst til væggene i villaen. Det kan desuden som førstegangskøber være vanskeligt at vide hvor man skal begynde, når man skal skille skidtet fra kanelet. Ved at benytte sig af et online galleri, så kan man først og fremmest komme af med alle ens indledende spørgsmål ved at kontakte galleriet direkte via e-mail eller chat. Derudover vil du også i ro og mag kunne gennemgå alle de forskellige tilgængelige værker på galleriets online udstillingsplatform, hvilket selvfølgelig giver dig langt bedre tid til at tænke tingene igennem. Sidst men ikke mindst vil du også slippe for at løbe den helt store økonomiske risiko ved at benytte dig af et online galleri. De fleste af værkerne er nemlig noget billigere end hos de fysiske gallerier på Bredgade eller i kødbyen.

Share