Hvornår er en traktor veteran?

Hvornår er en traktor veteran?

Landbruget har en særlig plads i Danmarks historie, og mange danskere kan tænke nostalgisk tilbage på en barndom, hvor de har brugt tid på en gård, en landejendom eller lignende. Derfor kan en veteran traktor også vække gode minder om en til tider simplere tid, men hvornår kan du egentlig kalde en traktor for veteran? Det får du svaret på her.

Der er en specifik grænse for, hvornår din traktor er veteran

I Danmark er der regler for, hvornår du kan kalde din traktor for en veteran traktor, altså hvor gammel køretøjet skal være, før det får status som veteran. Før i tiden var reglen, at traktoren skulle være 35 år, men i dag skal din traktor ikke være ældre end 30 år, førend du må kalde den veteran.

Der kan være visse fordele ved at have et veterankøretøj, men du skal også huske, at det kan føre begrænsninger med sig. Har du en veteran traktor, der fungerer rigtig fint til daglig, så kan det være, at den skal have lov at køre som almindelig traktor nogle år endnu. Du må nemlig ikke anvende en veteran traktor til arbejdsopgaver, da den udelukkende må bruges til for eksempel stævner i en forening eller til videresalg.

Vedligehold selv din veteran traktor

Er du så heldig at have en veteran traktor, så kan du faktisk vedligeholde den selv. Har du for eksempel en gammel Ferguson, kan du vedligeholde den ved at bruge Ferguson dele og løbende udskifte det, der trænger til udskiftning. Det kan være rigtig hyggeligt at gå og rode med din veteran traktor for eksempel ude i garagen, og er du rigtig ferm, kan du sagtens udskifte langt de fleste for eksempel Ferguson dele på egen hånd. Mangler du hjælp, kan du finde inspiration og gode råd i fora på nettet, og måske der også er nogen i dit netværk, der kender til veteran traktorer på forhånd, så du kan blive guidet fra den side.

Find dine Ferguson dele online

Mangler du Ferguson dele til din veteran traktor, så kan du finde dem online. Hos AgriParts kan du finde et bredt udvalg af Ferguson dele samt andre originale dele til veteran traktorer, så du kan få din gamle traktor til at køre upåklageligt igen. AgriParts har stor specialviden indenfor især Ferguson dele, da de samarbejder med Danmarks Ferguson Museum. På deres hjemmeside agriparts.dk kan du se det store udvalg af Ferguson dele og de mange andre originaldele, så du kan finde ud af, hvad du mangler. Derudover har AgriParts også masser af universaldele til traktor.

Er der nogle helt specifikke Ferguson dele, som du mangler, men som du ikke kan finde på agriparts.dk, eller er der nogle andre dele, du er på udkig efter, så hjælper AgriParts dig også gerne med at lave specialbestillinger, så du kan få det, du mangler. Udover Ferguson dele, har AgriParts også masser af Massey Ferguson dele, som du kan se udvalget af her på hjemmesiden.

Share