Billig elcykel: Guide til at finde en god, kvalitets elcykel billigt

Billig elcykel: Guide til at finde en god, kvalitets elcykel billigt

Planlægger du at udskifte din gamle cykel med en splinterny elcykel, men ikke ønsker at blive ruineret i processen? Hvis svaret på dette spørgsmål er ja, så vil du bestemt få meget ud af at læse denne lille guide. For kan du nemlig få et par gode råde til at finde en billig elcykel.

Mange forskellige modeller

Der er sket rigtigt meget siden de allerførste elcykler ramte markedet herhjemme. I elcyklens spæde begyndelse kunne man nemlig konstatere, at der var tale om et mildest talt begrænset udvalg. Der var nemlig typisk kun den klassiske farmorcykel at vælge imellem. Sådan er det naturligvis ikke længere, og i dag kan man nu vælge mellem alt fra mountainbikes, foldbare elcykler til el ladcykler. Elcyklerne er nemlig fulgt med tiden, og kan nu tilbyde en cykel til stort set alle behov. Men hvordan får du så fingre i en billig elcykel uden at gå på kompromis med kvaliteten? Du kan f.eks. starte ved at finde et godt bud på en billig elcykel her.

Vælg den rette motor

Når du så har fundet en god forhandler, hvor kvaliteten virker i orden, så er det nu med at overveje motoren på din nye elcykel. Som udgangspunkt findes der 3 typer motorer til elcykler:

  • Forhjulsmotorer: hvis du er på udkig efter en billig elcykel, så vil en cykel med forhjulsmotor absolut være et godt bud. Der er nemlig en klokkeklar tendens til at elcykler med denne type motor ligger i den billigere ende af skalaen. Vælg en forhjulsmotor, hvis du er på udkig efter god fart til en fornuftig pris.
  • Centermotorer: selvom der her typisk er tale om en lidt dyrere løsning, så vil du dog sagtens kunne finde en kvalitetscykel med centermotor til en rimelig pris. Vælg en centermotor, hvis du ønsker dig lidt ekstra funktioner oveni din motorkraft.
  • Baghjulsmotorer: sidst men ikke mindst vil en elcykel med baghjulsmotor være helt perfekt, hvis du har lidt ”tungere” behov. Af denne grund finder du oftest baghjulsmotorer på MBK eller sportsmodeller. Vælg en baghjulsmotor, hvis du ønsker fremragende motorkraft til skiftende terræner eller f.eks. i skoven.

Vælg en god forhandler

Det er bestemt ikke vanskeligt at finde en billig elcykel. Faktisk kræver det ikke mere end en hurtig tur på internettet, og du vil lynhurtigt opdage at det faktisk vrimler med billige elcykler. Når dette så er sagt, så er det dog betydeligt mere vanskeligt at finde en billig elcykel i en god kvalitet hos på nettet. Det viser sig nemlig, at der er en god grund til at mange elcykler på nettet er billige – der er nemlig gået på kompromis med kvaliteten; og dette vil som absolut hovedregel aldrig være pengene værd. Det absolut første du derfor skal gøre er at lave en god portion indledende research hos de forskellige forhandlere, så du på denne måde kan skille bukkene fra fårene. Som tommelfingerregel vil det desuden altid være at foretrække at vælge en dansk forhandler. For her vil kvalitet og pris nemlig typisk gå hånd i hånd. Læs mere her, og du vil blive overrasket over hvor god en kvalitet du rent faktisk kan få for langt færre penge.

Share